מהו סקר סיכוני אבטחת סייבר

סקר סיכוני אבטחת סייבר היא הערכה של יכולתו של ארגון או עסק להגן על מערכות המידע והמידע שלו מפני איומי סייבר.

מטרת סקר סיכוני אבטחת סייבר היא לבדוק את מערך האבטחה של הארגון, עד כמה הוא מוגן ומהן פרצות האבטחה בו.

סקר סיכונים אבטחת סייבר מסייע לארגונים לזהות לתעדף תחומים לשיפור בתוכנית אבטחת הסייבר שלהם. סקר סיכונים מסייע לארגונים לתקשר את הסיכונים הקיימים לגורמים המטפלים ולקבל החלטות חשובות לגבי אופן הקצאת משאבים המופנים לטיפול בסיכונים אלו.

קיימות דרכים רבות לביצוע סקר סיכונים בתחום אבטחת הסייבר, אך לכולם מטרה אחת משותפת.

מה כולל סקר סיכוני אבטחת סייבר?

סקר סיכונים טיפוסי כולל זיהוי של כל סוגי המידע השונים שעלולים להיות מושפעים ממתקפת סייבר, ולאחר מכן מבצע זיהוי הסיכונים השונים שעלולים להשפיע על סוגי מידע אלו.

לאחר ביצוע סקר הסיכונים מתבצעת בקרה של הדרישות לטיפול בסיכונים שזוהו. חשוב לעקוב באדיקות ולבצע סקר סיכונים באופן מתמיד על מנת לזהות שינויים בהקשר של הארגון, ולדאוג לטיפול המהיר ביותר בסיכונים אשר זוהו.

סקרי הסיכונים המבוצעים על ידי מומחי אבטחת מידע מאפשרים:

קבלת תמונת מצב מלאה של אבטחת המידע בארגון

מיקוד בממצאים הקריטיים בהקשר לנכסי המידע של הארגון

מניעת זליגת מידע

התאמה לדרישות רגולטיביות ISO 27001 ,PCI-DSS, SOX (Sarbanes-Oxley), iSOX

תקצוב פרויקטים של אבטחת מידע על בסיס מידת החשיבות של הממצאים

מדוע חשוב לבצע סקר סיכוני אבטחת סייבר?

ביצוע סקר סיכוני אבטחת סייבר חשוב מכיוון שהוא יכול לסייע בזיהוי סיכונים למידע, לרשתות ולמערכות של הארגון שלכם. על ידי זיהוי סיכונים אלה, אתם יכולים לנקוט בצעדים להפחתתם.

בנוסף, ביצוע סקר סיכונים יכול לעזור לארגון שלכם לפתח תוכנית תגובה להתקפות סייבר ולהתאוששות מהם.

מומלץ לארגונים לבצע סקר סיכוני אבטחת סייבר על בסיס קבוע כדי להקפיד ולשמור על פרופיל הסיכון שלהם מעודכן. כמו כן, אם יש שינויים ברשתות המחשבים או המערכות של הארגון, יש לערוך סקר סיכונים חדש.

מה כולל סקר סיכוני אבטחת סייבר?

סקר סיכוני אבטחת סייבר מעריך את נקודות התורפה של הארגון כדי להבין ולזהות את הסיכונים העומדים בפניו. סקר סיכונים כולל גם המלצות להפחתת סיכונים אלו.

סקר סיכוני אבטח סייבר בוחן את רמת אבטחת המידע הארגונית מקצה לקצה מבחינת התהליכים העסקיים, הניהוליים ומערכות המידע השונות. סקר סיכוני סייבר יבדוק בעבורכם:

  • האם קיימים נהלים ומדיניות אבטחת מידע לפי הסטנדרטים המקובלים בתחום
  • מיפוי נכסי המידע הקריטיים של הארגון אשר הדלפתם תיצור נזקים רבים לארגון
  • בדיקת מערכות הפעלה מרכזיות
  • בחינת הגדרות בציוד אבטחת מידע, הרשת, חומת אש, ומערכות אנטי וירוס
  • סקירה טכנולוגית על המערכות הקיימות
  • בדיקת שרתים ועמדות קצה.

בדרך כלל מבוצע סקר סיכונים והערכה, ולאחר מכן מבוצעת בחירת הדרכים לטיפול בסיכונים שזוהו.

חשוב לנתר ולסקור באופן מתמיד את סביבת הסיכונים כדי לזהות שינויים בהקשר של הארגון, ולשמור על סקירה כללית של תהליך ניהול הסיכונים המלא.

נושאים חשובים


חומת אש

רק אחרי שמתקינים תוכנת חומת אש (פיירוול - Firewall) ומעיפים מבט ברשימת נסיונות הפריצה שהיא סיכלה, מבינים עד כמה חשוב היה להתקין אותה.

לקריאה נוספת

שחזור מידע

אובדן של מידע מהמחשב עשוי להיות בזמנים מסוימים עניין קריטי ורגיש. שחזור מידע נועד לספק מענה מיידי לתקלות דיגיטאליות שגרמו לאבדן המידע.

לקריאה נוספת

תוכנות ניקוי המחשב

עם השנים מתמלא המחשב שלנו בפסולת והופך בשל כך לאיטי יותר. תוכנות שהותקנו בעבר על המחשב וכבר הוסרו מזמן משאירות אחריהן שאריות

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

אבטחת מידע

כל הזכויות שמורות © 2013-2024